Di bloguje

Di bloguje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 941]

Czekoladowe wafle z masą z kaszy jaglanej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 120
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kasza jaglana połączona z czekoladą jest tak pyszna, że można ją jeść bez żadnych dodatków. Uwielbiam również przekładać nią wafle, które smakują naprawdę rewelacyjne.

Czekoladowe wafle z masą z kaszy jaglanej

Składniki:

Czekoladowe wafle z masą z kaszy jaglanej

 

  • 1 opakowanie listków waflowych

Masa:

Sposób przygotowania:

Czekoladowe wafle z masą z kaszy jaglanej

Kasza:

Czekoladowe wafle z masą z kaszy jaglanej
100g kaszy to około 1/2 szklanki o pojemności 250 ml.

Kaszę jaglaną należy ugotować zgodnie z instrukcją znajdującą się na opakowaniu i ostudzić.

Masa:

Czekoladowe wafle z masą z kaszy jaglanej
Jeśli podmienicie czekoladę mleczną na gorzką to wafelki będą bardziej fit.

Ostudzoną kaszę należy zblendować z uprzednio roztopioną czekoladą.
Powinna powstać gładka i jednolita masa.

Przekładanie i chłodzenie:

Czekoladowe wafle z masą z kaszy jaglanej
Wafle należy obficie i równomiernie pokryć masą.

Wafle równomiernie posmarować masą z laszy jaglanej i następnie całość obwinąć folią aluminiową/spożywczą.
Tak przygotowane schłodzić w lodówce - obciążyć je ciężkim przedmiotem.
Wafle pokroić na mniejsze kawałki.

Tagi:

wafle ciastka