Sposób przygotowania:
Pulpety z mięsa i fasoli jaś
Fasolę jasiek zamoczyć dzień wcześniej i ugotować w tej samej wodzie. Odlać wodę i ostudzić, zmiksować lub zmielić maszynką do mięsa.
Mięso z gotowania rosołu obrać od kości i rozdrobnić rozdrabniaczem lub zmielić w malakserze.
Cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle klarowanym.
Wymieszać wszystko, przyprawić ziołami, solą i pieprzem. Dodać jajko, bułkę tartą i formować pulpeciki okrągłe. Przełożyć do naczynia do gotowania na parze i gotować około 15 minut.
Podawać do obiadu do drugiego dania z dowolną sałatką i ziemniakami przygotowanymi również na parze.
Mięso z gotowania rosołu obrać od kości i rozdrobnić rozdrabniaczem lub zmielić w malakserze.
Cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle klarowanym.
Wymieszać wszystko, przyprawić ziołami, solą i pieprzem. Dodać jajko, bułkę tartą i formować pulpeciki okrągłe. Przełożyć do naczynia do gotowania na parze i gotować około 15 minut.
Podawać do obiadu do drugiego dania z dowolną sałatką i ziemniakami przygotowanymi również na parze.