Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Wafle czekoladowe z cynamonem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 170
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wafle są przepyszne i znikają ekspresowo. To doskonała propozycja dla miłośników cynamonu, ale i nie tylko.

Wafle czekoladowe z cynamonem

Składniki:

Wafle czekoladowe z cynamonem

 

  • 1 opakowanie wafli tortowych (4 sztuki)
  • 250 g margaryny
  • 100 g cukru (1/2 szklanki)
  • 3-4 łyżki kakao
  • 10 łyżek wody
  • 10 łyżek mleka w proszku (nie granulowanego)
  • 1,5 łyżeczki cynamonu (płaskiej)

Sposób przygotowania:

Wafle czekoladowe z cynamonem
Wodę, margarynę i cukier należy umieścić w niewielkim garnuszku i zagotować.

(Cukier powinien się rozpuścić).

Następnie garnuszek zdjąć z palnika i wsypać do niego mleko w proszku, cynamon oraz kakao.

Wszystko razem energicznie wymieszać do momentu powstania jednolitej masy.

Wafle przełożyć lekko ostudzonym kremem.

Całość obwinąć folią aluminiową/spożywczą i wstawić do lodówki - obciążając czymś ciężkim.

Schłodzone pokroić wedle uznania.

Tagi:

wafelki