Sposób przygotowania:
Wafle czekoladowe z cynamonem
Wodę, margarynę i cukier należy umieścić w niewielkim garnuszku i zagotować.
(Cukier powinien się rozpuścić).
Następnie garnuszek zdjąć z palnika i wsypać do niego mleko w proszku, cynamon oraz kakao.
Wszystko razem energicznie wymieszać do momentu powstania jednolitej masy.
Wafle przełożyć lekko ostudzonym kremem.
Całość obwinąć folią aluminiową/spożywczą i wstawić do lodówki - obciążając czymś ciężkim.
Schłodzone pokroić wedle uznania.
(Cukier powinien się rozpuścić).
Następnie garnuszek zdjąć z palnika i wsypać do niego mleko w proszku, cynamon oraz kakao.
Wszystko razem energicznie wymieszać do momentu powstania jednolitej masy.
Wafle przełożyć lekko ostudzonym kremem.
Całość obwinąć folią aluminiową/spożywczą i wstawić do lodówki - obciążając czymś ciężkim.
Schłodzone pokroić wedle uznania.
gusia1000
mocsłodkości