gosia79z

gosia79z

Szef Kuchni
[Przepisów: 67]

Czekoladowy biszkopt z bitą śmietanką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny biszkopt czekoladowy z przepysznym nadzieniem.

Czekoladowy biszkopt z bitą śmietanką

Składniki:

Czekoladowy biszkopt z bitą śmietanką

 

  • 6 jaj
  • 0,5 szklanki maki pszennej
  • 3 budynie czekoladowe bez cukru
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka proszku

 

  • Do przełożenie
  • mały słoiczek dżemu wiśniowego
  • 500 ml słodkiej śmietanki 36 %
  • 2 śmietan-fixy
  • 0,5 szklanki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Czekoladowy biszkopt z bitą śmietanką
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, a następnie po jednym żółtku.Miksować kilka minut.Budynie, mąkę i proszek wymieszać, przesiać do masy.Delikatnie wymieszać.Piec 35 minut w 180 s.
Ostudzić, przekroić.
Śmietanę wymieszać z cukrem pudrem oraz śmietan-fixem.Miksować do uzyskania gęstego kremy.
Ciasto przełożyć dżemem wiśniowym, oraz bita śmietaną.Wierz posmarować odrobiną bitej śmietany, posypać wiórkami kokosowymi, lub inną ozdobą posypką.Schłodzić.