Sposób przygotowania:
Ciasto toffi bez pieczenia
Masa1
Mleko zagotować z margaryną. W większym garnku utrzeć żółtka z cukrem oraz z mąką. Do utartej masy wlewać powoli gorące mleko jednocześnie miksując. Całość zagotować. Masa musi zgęstnieć jak budyń.
Masa2
Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem i z dwoma opakowaniami śmietanfixu. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Ułożyć warstwę herbatników. Na to przestudzoną masę budyniową (masa1). Dalej warstwa herbatników. Lekko przycisnąć aby warstwy się nie rozdzieliły. Następnie wyłożyć masę krówkową a następnie warstwę krakersów.
Na sam koniec położyć bitą śmietanę (masa2).
Wierzch posypać tartą czekoladą i wstawić do lodówki.
Mleko zagotować z margaryną. W większym garnku utrzeć żółtka z cukrem oraz z mąką. Do utartej masy wlewać powoli gorące mleko jednocześnie miksując. Całość zagotować. Masa musi zgęstnieć jak budyń.
Masa2
Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem i z dwoma opakowaniami śmietanfixu. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Ułożyć warstwę herbatników. Na to przestudzoną masę budyniową (masa1). Dalej warstwa herbatników. Lekko przycisnąć aby warstwy się nie rozdzieliły. Następnie wyłożyć masę krówkową a następnie warstwę krakersów.
Na sam koniec położyć bitą śmietanę (masa2).
Wierzch posypać tartą czekoladą i wstawić do lodówki.
lukrowanepierniczki
mocsłodkości