Sposób przygotowania:
Czekoladowy likier
W kąpieli wodnej rozpuścić połamaną czekoladą. Cały czas trzymając garnek z czekoladą w kąpieli wodnej stopniowo wlewać mleczko skondensowane cały czas mieszając. Gdy całe mleczko już będzie w garnku dokładnie wymieszać i zdjąć garnek z kąpieli wodnej i doprowadzić do wrzenia na płycie kuchenki. Gdy zawrze zdjąć z ognia.
W kąpieli wodnej utrzeć żółtko z cukrem,chili i kawą na puszystą masę. Dodać około 1/2 szklanki rozpuszczonej czekolady z mlekiem i dokładnie wymieszać. Potem wlać wszystko do garnka z czekoladą i dokładnie wymieszać. Zawartość garnka przez sitko przelać do miski lub drugiego garnka.
Stale mieszając czekoladę z mleczkiem stopniowo cienkim strumieniemwlewać wódkę i dokładnie wszystko połączyć ze sobą.Przez drobne siteczko przelać do butelki i wstawić do lodówki i trzymać w lodówce. Można trzymać ją nawet 3-4 miesiące. Smacznego!
W kąpieli wodnej utrzeć żółtko z cukrem,chili i kawą na puszystą masę. Dodać około 1/2 szklanki rozpuszczonej czekolady z mlekiem i dokładnie wymieszać. Potem wlać wszystko do garnka z czekoladą i dokładnie wymieszać. Zawartość garnka przez sitko przelać do miski lub drugiego garnka.
Stale mieszając czekoladę z mleczkiem stopniowo cienkim strumieniemwlewać wódkę i dokładnie wszystko połączyć ze sobą.Przez drobne siteczko przelać do butelki i wstawić do lodówki i trzymać w lodówce. Można trzymać ją nawet 3-4 miesiące. Smacznego!
marietta
monikaT83
Sarenka