Sposób przygotowania:
Czekoladowy mus
Żółtka ubić na parze z cukrem. W oddzielnym naczyniu
roztopić masło, czekoladę (1/4 czekolady zostawić do
przybrania) i dodać kawę. Połączyć, dodając porcjami,
z ubitymi żółtkami i ostudzić. Białka ubić na sztywną pianę.
Wymieszać delikatnie z masą. Przełożyć do pucharków
i wstawić do lodówki.
Ubić śmietankę, pod koniec ubijania dodając cukier puder
i cukier waniliowy. Przed podaniem przybrać mus bitą
śmietaną, wiórkami gorzkiej czekolady i orzechami
roztopić masło, czekoladę (1/4 czekolady zostawić do
przybrania) i dodać kawę. Połączyć, dodając porcjami,
z ubitymi żółtkami i ostudzić. Białka ubić na sztywną pianę.
Wymieszać delikatnie z masą. Przełożyć do pucharków
i wstawić do lodówki.
Ubić śmietankę, pod koniec ubijania dodając cukier puder
i cukier waniliowy. Przed podaniem przybrać mus bitą
śmietaną, wiórkami gorzkiej czekolady i orzechami