piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Czereśnie w czekoladzie wg Piotra

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Czereśnie w czekoladzie i bitej śmietanie

Czereśnie w czekoladzie wg Piotra

Składniki:

Czereśnie w czekoladzie wg Piotra

 

 

Sposób przygotowania:

Czereśnie w czekoladzie wg Piotra
Na początek czereśnie dobrze umyć obrać z gałązek i wydrylować z pestek drylownica . Odstawić na 30 minut na jakieś sitko i wstawić lodówki . Czekoladę wrzucić do małego garnuszka i postawić go na drugi garnek wypełniony z wodą wtedy czekolada się roztopi i nie przypali i na dużym ogniu gotować wodę . W dużym garnku a gdy czekolada się w garnuszku rozpuści wkładać po kilka czereśni w czekoladę i wyciągać najlepiej na sitko z talerzykiem na dole , a następnie włożyć je do lodówki by czekolada stężała . Tak czereśnie w czekoladzie układamy na talerzyk i polewamy bita śmietaną .