eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Czerwona kapusta Eli z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Czerwona kapusta z jabłkami gotowana w minimalnej ilości wody. Kapusta jest pyszna i nie traci wartości odżywczych.

Czerwona kapusta Eli z jabłkami

Składniki:

Czerwona kapusta Eli z jabłkami

warzywa

  • 1 średnia czerwona kapusta
  • 2 cebule

pozostałe składniki

  • 3 jabłka
  • 1 łyżka smalcu
  • 3 łyżki octu
  • cukier do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta Eli z jabłkami

przygotowanie kapusty

Czerwona kapusta Eli z jabłkami
Poszatkować czerwoną kapustę po obraniu z uszkodzonych liści.

Kapustę obrać z uszkodzonych liści i ją poszatkować.

przygotowanie cebuli

Czerwona kapusta Eli z jabłkami
Obraną z łupinek cebulę pokroić w kostkę.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.

przygotowanie kapusty cd

Czerwona kapusta Eli z jabłkami
Kapustę, cebulę i przyprawy włożyć do garnka z grubym dnem.

Poszatkowaną kapustę włożyć do garnka z grubym dnem, dodać cebulę, smalec, pieprz, sól i cukier. Ocet wymieszać z 150 ml wody i wlać do kapusty. Całość gotować do miękkości na małym ogniu.

przygotowanie jabłek

Czerwona kapusta Eli z jabłkami
Umyte, obrane ze skórki i pozbawione gniazd nasiennych jabłka pokroić.

Jabłka umyć, obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne. Jabłka pokroić na ćwierć krążki.

przygotowanie kapusty cd

Czerwona kapusta Eli z jabłkami
Do prawie miękkiej kapusty dodać jabłka i jeszcze chwilę gotować.

Gdy kapusta będzie prawie miękka dodać jabłka i jeszcze chwilę gotować. Smacznego!