Sposób przygotowania:
Czerwona kapusta z żurawiną Eli
Kapustę obrać z brzydkich liści. Poszatkować kapustę na szatkownicy. Cebulę obrać z łupinek i drobno pokroić. Jabłko umyć,obrać ze skórki i usunąć gniazdo nasienne. Obrane jabłko pokroić na ćwiartki i później na plasterki. Do garnka z grubym dnem włożyć poszatkowaną kapustę,pokrojoną cebulę,żurawinę i pokrojone jabłko. Dodać gęsi smalec,cukier,sól,pieprz i ocet. Do kapusty wlać szklankę wody i zagotować. Gotować kapustę aż będzie miękka na bardzo małym ogniu i pilnować żeby się nie przypaliła. Podczas gotowania woda wyparuje z kapusty i wszystkiedobre składniki zostają. Taka kapusta jest pyszniejsza niż ta gotowana w wodzie i odlana. Smacznego!
KasiaJulcia
eli_555
Wypróbuj,wyszła pyszna.
kuchcik62