Sposób przygotowania:
Czerwona kapusta z dynią i jabłkami
Obraną dynię bez pestek zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Boczek pokroić w kostkę i wytopić, dodać posiekaną cebulę, zeszklić.
Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, wlać wody tak aby się zanurzyła, dodać odrobinę soli i octu, gotować.
Gdy kapusta jest pół miękka odlać wodę pozostawiając niewielką ilość, wsypać dynię i dusić pod przykryciem do miękkości.
Pod koniec dodać starte na grubej tarce obrane jabłka, poddusić, połączyć z boczkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, wlać wody tak aby się zanurzyła, dodać odrobinę soli i octu, gotować.
Gdy kapusta jest pół miękka odlać wodę pozostawiając niewielką ilość, wsypać dynię i dusić pod przykryciem do miękkości.
Pod koniec dodać starte na grubej tarce obrane jabłka, poddusić, połączyć z boczkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.