Sposób przygotowania:
Surówka z czerwonej kapusty i jabłka
Obraną z wierzchnich liści kapustę drobno poszatkuj, posól (1 łyżeczka) i odstaw na ok. 30 minut, aby skruszała.
Obrane jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dodaj je do kapusty - wymieszaj.
Dodaj sok z cytryny, ocet oraz cukier. Dodatkowo dopraw do smaku, solą i pieprzem, a także jeśli trzeba pozostałymi składnikami (ocet, sok z cytryny, cukier), aby otrzymać wcześniej wspominany słodko-słono-kwaśny smak.
Aby surówka dobrze przeszła smakami odstaw ją na ok. 1,5-2 godziny.
Przed podaniem wymieszaj.
Obrane jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dodaj je do kapusty - wymieszaj.
Dodaj sok z cytryny, ocet oraz cukier. Dodatkowo dopraw do smaku, solą i pieprzem, a także jeśli trzeba pozostałymi składnikami (ocet, sok z cytryny, cukier), aby otrzymać wcześniej wspominany słodko-słono-kwaśny smak.
Aby surówka dobrze przeszła smakami odstaw ją na ok. 1,5-2 godziny.
Przed podaniem wymieszaj.