Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Czerwone naleśniki z dżemem wiśniowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Lekkie, smaczne i czerwone, czyli letnie naleśniki.

Czerwone naleśniki z dżemem wiśniowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Czerwone naleśniki z dżemem wiśniowym

 

  • 2- 2,5 szklanki mąki
  • 1,5- 2 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oleju
  • cukier do smaku
  • odrobina barwnika spożywczego
  • dżem wiśniowy
  • cukier puder

 

Sposób przygotowania:

Czerwone naleśniki z dżemem wiśniowym
Mąkę przesiewamy do miseczki z barwnikiem, dodajemy mleko, jajko, olej i odrobinę cukru do smaku. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji dość lejącego się ciasta. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki. Ja używam do tego słoninki smarując nią patelnię. Naleśniki po usmażeniu smaruję dżemem wiśniowym, zwijam w rulony, oprószam cukrem pudrem.
Czerwone naleśniki z dżemem wiśniowym
Przygotowanie ciasta na czerwone naleśniki.
Czerwone naleśniki z dżemem wiśniowym
Smażenie czerwonych naleśników na patelni posmarowanej słoninką.

Tagi:

jajko jajka