Sposób przygotowania:
Czerwone podpłomyki
1. Paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Dodajemy do niej paprykę i podsmażamy na rumiano. W tym czasie kroimy szynkę w drobne paseczki (lub kosteczkę) i dodajemy do papryki. 2. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, dodajemy koncentrat, usmażoną paprykę i szynkę wraz z olejem, zioła i starty na drobno ser. Dodajemy ciepłej wody i zagniatamy ciasto. 3. Ciasto rozwałkowujemy i kieliszkiem do wina wycinamy kółka. Rozgrzewamy patelnię (bez oleju!) i układamy na niej kółka. Smażymy mocno z obu stron, po czym zmniejszamy ogień i pozwalamy im się jeszcze podsmażyć. Placuszki powinny być rumiane, chrupkie na wierzchu i miękkie w środku. Najlepiej smakują na ciepło. Idealne do sosów i dipów. Smacznego!
iwi69
Sarenka
Kaisuma
A.B.
A.B.