kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Czerwony sos maślany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wspaniały dodatek do ciemnych mies-także do kaczki :)

Czerwony sos maślany

Składniki:

Czerwony sos maślany

 

  • 5 szalotek
  • 1 szklanka czerwonego wina wytrawnego (250ml)
  • 20 dkg zmrożonego masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Czerwony sos maślany
Szalotki drobniutko siekamy.Zalewamy je winem i mocno gotujemy.Całkowicie wygotowujemy płyn-dno garnka może być tylko lekko wilgotne.Trzemy zmrożone masło na grube wiórki i wrzucamy do garnka.Mieszamy trzepaczką.Doprawiamy solą i pieprzem.Nie wolno go zagotować! Smacznego!!!