Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Czeskie knedliki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

coś dla każdego proste i smaczne

Czeskie knedliki

Składniki:

Czeskie knedliki

 

  • 40 dag maki pszennej bio 2000
  • 1 1/2 dag drożdży
  • 150 ml mleka
  • łyżka cukru
  • cebula
  • 10 dag słoniny
  • 15 dag czerstwej bułki pszennej
  • 1 jajo bio(samo żółtko)
  • olej do smarowania folii aluminiowej
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Czeskie knedliki
Mąkę wsypać do dużej miski drożdże rozrobić w ciepłym mleku wraz z cukrem, szczyptą soli i mąką. Odstawić do wyrośnięcia. Cebulę posiekać. Słoninę i bułkę pokroić w kostkę. Wyrośnięte ciasto wymieszać z słoniną i bułką, żółtkiem i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Dwa kawałki folii aluminiowej posmaruj olejem Knedle gotować 25 minut w osolonej wodzie. Wyjmij, odwiń z folii pokrój na plastry. Idealne do dań mięsnych.

Tagi:

mak