Sposób przygotowania:
Czołg D13
Z 9 jaj,3szkl. mąki,3 szkl.cukru,3 łyżeczek proszku do pieczenia,9 łyżeczek wody,3łyżeczek octu upiec biszkopta na prostokątnej blaszce z reszty składników upiec 2 biszkopty jeden na małej tortownicy drugi prostokątny.Wysoki biszkopt przeciąć na 3 blaty,niski przeciąć na pół a z okrągłego wyciąć owal i przeciąć na 2 blaty.
Z owoców wycisnąć sok połączyć z wódką i cukrem.
Biszkopt prostokątny nasączyć ponczem,przełożyć masą,następnie położyć połowę biszkopta,nasączyć posmarować masą na szczyt owalny biszkopt również nasączyć przełożyć masą,całość posmarować masą.
Wszystkie skł.oprócz czekoladystopić na małym ogniu,dodać rozpuszczoną na parze czekoladę.Z pozostałej połówki biszkopta wyciąć kieliszkiem 8 kółek oraz 1 kółko literatką.Kółka zamoczyć w czekoladzie i przykleić na boki duże kółko obtoczyć w czekoladzie i umocować jako właz.Gąsienice namalowałam czekoladą w strzykawce.
Lufa była zrobiona ze strzelającej fontanny a czołgista z masy marcepanowej
Z owoców wycisnąć sok połączyć z wódką i cukrem.
Biszkopt prostokątny nasączyć ponczem,przełożyć masą,następnie położyć połowę biszkopta,nasączyć posmarować masą na szczyt owalny biszkopt również nasączyć przełożyć masą,całość posmarować masą.
Wszystkie skł.oprócz czekoladystopić na małym ogniu,dodać rozpuszczoną na parze czekoladę.Z pozostałej połówki biszkopta wyciąć kieliszkiem 8 kółek oraz 1 kółko literatką.Kółka zamoczyć w czekoladzie i przykleić na boki duże kółko obtoczyć w czekoladzie i umocować jako właz.Gąsienice namalowałam czekoladą w strzykawce.
Lufa była zrobiona ze strzelającej fontanny a czołgista z masy marcepanowej
kinga
Natala1210
zuzi
Moni008
St@choo