Jojo

Jojo

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Czosnek do wszystkiego.

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Czosnek zmiksowany z olejem . Naprawde swietna sprawa ..

Czosnek do wszystkiego.

Składniki:

Czosnek do wszystkiego.

 

Sposób przygotowania:

Czosnek do wszystkiego.
Czosnek rozdzielic na zabki i obrac. Przelozyc do pojemniczka w mikserze , zalac olejem i dokladnie zmiksowac. Oleju powinno byc tyle , zeby caly czosnek byl przykryty. Zmiksowana mase przelewamy do sloiczka i odstawiamy. Lodowka nie jest konieczna . Z tych proporcji wychodzi mi prawie pol malego sloiczka. Taki "plynny czosnek" mozna wykorzystac do wielu potraw : smazonych czy duszonych mies , grzybow , zup , ryb , a nawet posmarowana nim i zapieczona kromka chleba - smakuje swietnie .