Sposób przygotowania:
Czosnkowa polewka
Przygotuj wszystkie składniki, zagotuj w garnku wodę, następnie rozpuść w niej kostkę rosołową.
Za pomocą wyciskacza do czosnku wciśnij do zupy czosnek (na początek 6 ząbków), dodaj serki i zagotuj całość do całkowitego rozpuszczenia serków w zupie.
W tym czasie możesz przygotować grzanki-pokrój chleb w drobne kwadraty (mniej więcej 1cmx1cm), rozgrzej patelnie, wlej olej i podpiecz na nim 2 drobno pokrojone ząbki czosnku. Wrzuć kawałki chleba i wypiecz je z każdej strony do uzyskania chrupiących grzanek (dzięki wcześniejszemu dodaniu czosnku grzanki uzyskają delikatnie czosnkowy aromat). Zdejmij zupę z gazu, wciśnij pozostałe ząbki czosnku, dopraw do smaku, zamieszaj i gotowe!
Na dno miseczki wrzuć kawałki sera żółtego (najlepiej startego na tarce o drobnych oczkach)-po wlaniu gorącej zupy, będą się ciągnęły i nadadzą jej delikatniejszy smak. Grzanki można wrzucić do miseczki z zupą lub podać na spodeczku obok, żeby nie rozmokły. Można także użyć gotowych grzanek kupionych w sklepie.
Za pomocą wyciskacza do czosnku wciśnij do zupy czosnek (na początek 6 ząbków), dodaj serki i zagotuj całość do całkowitego rozpuszczenia serków w zupie.
W tym czasie możesz przygotować grzanki-pokrój chleb w drobne kwadraty (mniej więcej 1cmx1cm), rozgrzej patelnie, wlej olej i podpiecz na nim 2 drobno pokrojone ząbki czosnku. Wrzuć kawałki chleba i wypiecz je z każdej strony do uzyskania chrupiących grzanek (dzięki wcześniejszemu dodaniu czosnku grzanki uzyskają delikatnie czosnkowy aromat). Zdejmij zupę z gazu, wciśnij pozostałe ząbki czosnku, dopraw do smaku, zamieszaj i gotowe!
Na dno miseczki wrzuć kawałki sera żółtego (najlepiej startego na tarce o drobnych oczkach)-po wlaniu gorącej zupy, będą się ciągnęły i nadadzą jej delikatniejszy smak. Grzanki można wrzucić do miseczki z zupą lub podać na spodeczku obok, żeby nie rozmokły. Można także użyć gotowych grzanek kupionych w sklepie.