szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Czosnkowe buraczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Buraki na ciepło podaje do obiadu w różnej formie. Dziś klasyczne z dodatkiem niedużej ilości czosnku.

Czosnkowe buraczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czosnkowe buraczki

 

Sposób przygotowania:

Czosnkowe buraczki
Wybieramy buraki podobnej wielkości i gotujemy w łupinkach aż będą miękkie Nastepnie studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przekładamy do rondelka lub na patelnie podlewamy woda i dodajemy masło. Całość mieszamy aż masło się roztopi. Dodajemy przeciśnięty przez praske czosnek. Całość doprawiamy sola, pieprzem, jak i cukrem i sokiem z cytryny.
Czosnkowe buraczki
Etap 1 Gotujemy buraki a następnie obieramy
Czosnkowe buraczki
Etap 2 Buraczki scieramy na tarce o grubych opczkach
Czosnkowe buraczki
Etap 3 podlewamy woda i dodajemy przeciśnięty czosnek
Czosnkowe buraczki
Etap 4 dojajemy masło i mieszamy aż się roztopi

Tagi:

buraki