Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Buraczki z majonezem wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Buraczki z majonezem wg Megg

Buraczki z majonezem wg Megg

Składniki:

Buraczki z majonezem wg Megg

 

  • 5 buraczków
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 4 łyżki majonezu
  • kwasek cytrynowy do smaku
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Buraczki z majonezem wg Megg
Buraczki w łupce zalać wodą i gotować przez 1h, a następnie odcedzić, zalać ich zimną wodą i pozostawić na 1h. Następnie buraczki obrać z łupki i zetrzeć na najdrobniejszej tarce tak jak na buraczki ćwikłowe. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Do buraczków dodać jabłko, cebulę, majonez i dokładnie wymieszać, a następnie doprawić do smaku kwaskiem cytrynowym, pieprzem oraz solą. Dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na noc, aby buraczki się przeżarły. Tak przygotowane buraczki podawać do obiadu.