Sposób przygotowania:
Czysty i mało tłusty rosołek
Mięso czyscimy,myjemy,wkładamy do dużego garnka i zalewamy taką iloscia wody,by mogło się gotować na małym ogniu przez ok. pół godziny.Po tym czasie wode z gotowania wylewamy,mięso płuczemy,wkładamy ponownie do garnka,wlewamy wode(ok.2 litrów),wkładamy oczyszczone warzywa i gotujemy ponownie na malym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie.Po tym czasie doprawiamy rosoł przyprawami,na samym końcu dodajemy natke pietruszki.Tak ugotowany rosół jest czysciutki,mało tlusty,wspaniały.
Gorąco polecam:)
Gorąco polecam:)
Babciagramolka
Netka
Postaram sie jednak odpowiedzieć.Zawsze miałąm problem z tymi szumami,wiem,ze to białka ale często rosół wychodził mi mętny,szczególnie ten na kupnych kurczakach.Wogóle,nie znosze zapachu gotowanego ,kupnego kurczaka,szczególnie tutaj,w Anglii.Taki sposób jest swietny na czysty,pachnacy rosół,a gotowany za drugim razem również posiada wartosci odżywcze,sa warzywa no i w dalszym ciągu jest mieso z kury.Nie gotujemy w taki sposób rosołu w Polsce ponieważ mamy swój drób:)
evita0007
Netka
...a dziękuję Ci bardzo:)Taki rosołek jest naprawdę fajny:)