ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 273]

Rosół na mini kurkach, domowy z patisonami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny, domowy rosół z małych kurek, z makaronem. Niepowtarzalny smak i kolor z naturalnego kurzego tłuszczyku.

Rosół na mini kurkach, domowy z patisonami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rosół na mini kurkach, domowy z patisonami

Na rosół

  • Około 5 litrów wody
  • 2 małe kurki
  • 1 marchewka
  • 2 listki laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • mały pęczek lubczyku
  • 2 bardzo młodziutkie, małe Patisony
  • szklanka makaronu
  • pęczek natki pietruszki
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Rosół na mini kurkach, domowy z patisonami
Do garnka kładziemy mięso z dwóch małych kurek, marchewkę i świeży lubczyk, sól, dwa listki laurowe, trzy ziela angielskie. I gotujemy na bardzo malutkim ogniu.

Kiedy mięso odpowiednio zmięknie dodajemy jeden kwiat dyni pozbawiony pręcika ze środka, szklankę makaronu świderki. Dwa małe patisony kroimy w dość grubą kosteczkę i także dodajemy do rosołu, gotujemy do miękkości.

Gotowy rosół doprawiamy do smaku i podajemy z posypaną natką pietruszki.
Rosół na mini kurkach, domowy z Patisonami
Do garnka kładziemy mięso z dwóch małych kurek, marchewkę i lubczyk
Rosół na mini kurkach, domowy z Patisonami
Kiedy mięso zmięknie dodajemy jeden kwiat dyni pozbawiony pręcika ze środka
Rosół na mini kurkach, domowy z Patisonami
Dwa małe patisony kroimy w dość grubą kosteczkę
Rosół na mini kurkach, domowy z Patisonami
Gotowy rosół podajemy z posypaną natką pietruszki