Sposób przygotowania:
Rosół na mini kurkach, domowy z patisonami
Do garnka kładziemy mięso z dwóch małych kurek, marchewkę i świeży lubczyk, sól, dwa listki laurowe, trzy ziela angielskie. I gotujemy na bardzo malutkim ogniu.
Kiedy mięso odpowiednio zmięknie dodajemy jeden kwiat dyni pozbawiony pręcika ze środka, szklankę makaronu świderki. Dwa małe patisony kroimy w dość grubą kosteczkę i także dodajemy do rosołu, gotujemy do miękkości.
Gotowy rosół doprawiamy do smaku i podajemy z posypaną natką pietruszki.
Kiedy mięso odpowiednio zmięknie dodajemy jeden kwiat dyni pozbawiony pręcika ze środka, szklankę makaronu świderki. Dwa małe patisony kroimy w dość grubą kosteczkę i także dodajemy do rosołu, gotujemy do miękkości.
Gotowy rosół doprawiamy do smaku i podajemy z posypaną natką pietruszki.