kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Rosół na skrzydełkach drobiowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczny rosół przygotowany na skrzydełkach drobiowych z dodatkiem warzyw. Aromatyczny, pyszny i domowy rosół polecam na obiad.

Rosół na skrzydełkach drobiowych Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rosół na skrzydełkach drobiowych

 

  • 3 skrzydełka
  • pęczek włoszczyzny
  • 2 cebule
  • 3 l wody
  • 1 łyżka przyprawy do zupy
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 30 dag makaronu
  • woda do gotowania makaronu
  • sól
  • olej

Sposób przygotowania:

Rosół na skrzydełkach drobiowych
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Skrzydełka myjemy i wkładamy do garnka, gotujemy.

W międzyczasie obieramy warzywa, myjemy i wkładamy do rosołu. Cebulę obieramy z łusek i przypalamy nad ogniem, wkładamy do garnka. Gotujemy do miekkości warzyw i mięsa.

Rosół przyprawiamy do smaku.

W drugim garnku gotujemy makaron w osolonej wodzie z olejem i odsączamy z wody.

Rosół podajemy z ugotowanym makaronem.
Rosół na skrzydełkach drobiowych
Skrzydełka drobiowe wkładamy do wody i dokładnie myjemy.
Rosół na skrzydełkach drobiowych
Drobiowe skrzydełka wkładamy do garnka z gotującą wodą.
Rosół na skrzydełkach drobiowych
Obrane warzywa wkładamy do wody i myjemy.
Rosół na skrzydełkach drobiowych
Do rosołu dodajemy przypaloną nad ogniem cebulę.

Tagi:

rosół zupy