Sposób przygotowania:
Danie jednogarnkowe z indykiem
Na dużej patelni rozgrzewam olej dodaję mięso mielone. Solę i pieprze do smaku.
Dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiam przyprawami. Smażę na rumiano.
Następnie dodaję przecier pomidorowy oraz mleczko kokosowe. Doprawiam. Do smaku.
Dodaję warzywa. Mieszam.
Na koniec dodaję ok 7 łyżek kaszy kuskus. Mieszam aż kasza zmięknie.
Posypuję drobno siekaną natką pietruszki.
Dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiam przyprawami. Smażę na rumiano.
Następnie dodaję przecier pomidorowy oraz mleczko kokosowe. Doprawiam. Do smaku.
Dodaję warzywa. Mieszam.
Na koniec dodaję ok 7 łyżek kaszy kuskus. Mieszam aż kasza zmięknie.
Posypuję drobno siekaną natką pietruszki.