Sposób przygotowania:
Danie jednogarnkowe z fasolką szparagowąETAP 1:
Fasolkę obcinamy z końcówek i płuczemy. Kroimy na kawałki i przekładamy do garnka. Wlewamy 1,5 szklanki wody i wsypujemy pół łyżeczki soli. Gotujemy do momentu, aż fasolka zacznie robić się miękka.
ETAP 2:
cebulę obieramy, drobno siekamy i przekładamy na patelnię.
ETAP 3:
Paprykę kroimy w kostkę.
ETAP 4:
Cukinię myjemy i również kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli i papryki. Mieszamy i podsmażamy na wolnym ogniu ok. 15 minut.
ETAP 5:
Podsmażone warzywa przekładamy do fasoli szparagowej i całość dusimy pod przykryciem do momentu, aż warzywa będą miękkie.
ETAP 6:
po czym dodajemy ketchup i koncentrat pomidorowy. Mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.