gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Danie jednogarnkowe z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak przygotowane danie jednogarnkowe (warzywne) z fasolką szparagową podaję jako dodatek do obiadu. Polecam.

Danie jednogarnkowe z fasolką szparagową

Składniki:

Danie jednogarnkowe z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Danie jednogarnkowe z fasolką szparagową

ETAP 1:

Danie jednogarnkowe z fasolką szparagową
Obraną i pokrojoną na kawałki fasolkę gotujemy.

Fasolkę obcinamy z końcówek i płuczemy. Kroimy na kawałki i przekładamy do garnka. Wlewamy 1,5 szklanki wody i wsypujemy pół łyżeczki soli. Gotujemy do momentu, aż fasolka zacznie robić się miękka.

ETAP 2:

Danie jednogarnkowe z fasolką szparagową
Obraną i pokrojoną cebulę przekładamy na patelnię.

cebulę obieramy, drobno siekamy i przekładamy na patelnię.

ETAP 3:

Danie jednogarnkowe z fasolką szparagową
Pokrojoną w kostkę paprykę dodajemy do cebuli.

Paprykę kroimy w kostkę.

ETAP 4:

Danie jednogarnkowe z fasolką szparagową
Pokrojoną w kostkę cukinię przekłądamy do cebuli i papryki i razem podsmażamy.

Cukinię myjemy i również kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli i papryki. Mieszamy i podsmażamy na wolnym ogniu ok. 15 minut.

ETAP 5:

Danie jednogarnkowe z fasolką szparagową
Do fasolki szparagowej dodajemy podsmażone warzywa.

Podsmażone warzywa przekładamy do fasoli szparagowej i całość dusimy pod przykryciem do momentu, aż warzywa będą miękkie.

ETAP 6:

Danie jednogarnkowe z fasolką szparagową
Na koniec do dania dodajemy ketchup, koncentrat pomidorowy i przyprawy.

po czym dodajemy ketchup i koncentrat pomidorowy. Mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.