gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Danie jednogarnkowe z dodatkiem czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tak przygotowane danie jednogarnkowe podaję jako dodatek do obiadu lub jako danie na ciepłą kolację.

Danie jednogarnkowe z dodatkiem czerwonej kapusty

Składniki:

Danie jednogarnkowe z dodatkiem czerwonej kapusty

 

  • 1 duża papryka czerwona
  • 1 papryka biała
  • 1 marchewka
  • 3 małe cebule
  • 1/4 główki modrej kapusty
  • 1 mała cukinia
  • 2 liście pora
  • ok. 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka ketchupu
  • 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • pieprz cayenne chili
  • 3-4 cienkie parówki

Sposób przygotowania:

Danie jednogarnkowe z dodatkiem czerwonej kapusty

ETAP 1:

Danie jednogarnkowe z dodatkiem czerwonej kapusty
Obie papryki myjemy i kroimy na małe kawałki.

Z obu papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy je w małe kawałki.

ETAP 2:

Danie jednogarnkowe z dodatkiem czerwonej kapusty
Do papryk dodajemy startą marchewkę i pokrojoną cebulę.

Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy i drobno siekamy.

ETAP 3:

Danie jednogarnkowe z dodatkiem czerwonej kapusty
Kapustę szatkujemy i dodajemy do warzyw.

Następnie dodajemy poszatkowaną kapustę.

ETAP 4:

Danie jednogarnkowe z dodatkiem czerwonej kapusty
Do warzyw dodajemy również cukinię i pokrojone liście pora.

Cukinię myjemy i kroimy w kostkę, a liście pora drobno siekamy. Wlewamy oliwę oliwę i smażymy na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając.

ETAP 5:

Danie jednogarnkowe z dodatkiem czerwonej kapusty
Do warzyw dodajemy pokrojone w plasterki parówki.

Gdy warzywa będą miękkie to dodajemy pokrojoną w plasterki parówkę. Mieszamy.

ETAP 6:

Danie jednogarnkowe z dodatkiem czerwonej kapusty

Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, ketchup oraz przyprawy. Wszystko razem dokładnie mieszamy i podgrzewamy ok. 10 minut.


Tagi:

kapusta