Sposób przygotowania:
Danie jednogarnkowe szaszłykowe
Wszystkie warzywa dokładnie umyć, cukinię wyszorować, pieczarki oczyścić. Paprykę i obraną cebulę pokroić na dość spore kawałki np. (ok. 1,5cm x 1,5cm). Cukinię pokroić w plastry wielkości ok. 1-1,5 cm, jeśli jest dosyć gruba, przekroić dodatkowo na pół.
Pieczarki również przekroić na pół, jeśli są duże, to pokroić na ćwiartki. Fileta umyć, oczyścić, pokroić na kawałki zbliżone wielkością do pokrojonych kawałków warzyw. Mięso obtoczyć w musztardzie, posypać solą i pieprzem oraz większą częścią ziół.
Zamiast czosnku suszonego można użyć oczywiście świeżego. Odstawić na ok. 30 minut. W tym czasie pokrojone warzywa podsmażyć na oliwie, dodać również zioła i przyprawy.
Poddusić warzywa al dente, po czym pod koniec, dodać pokrojonego fileta i podgrzewać jeszcze kilka minut często mieszając.
Dusić kilka minut w zależności od wielkości mięsa i ilości składników. Odstawić do pełnego dojścia smaków. Można podawać z młodymi ziemniakami z koperkiem i mizerią.
Pieczarki również przekroić na pół, jeśli są duże, to pokroić na ćwiartki. Fileta umyć, oczyścić, pokroić na kawałki zbliżone wielkością do pokrojonych kawałków warzyw. Mięso obtoczyć w musztardzie, posypać solą i pieprzem oraz większą częścią ziół.
Zamiast czosnku suszonego można użyć oczywiście świeżego. Odstawić na ok. 30 minut. W tym czasie pokrojone warzywa podsmażyć na oliwie, dodać również zioła i przyprawy.
Poddusić warzywa al dente, po czym pod koniec, dodać pokrojonego fileta i podgrzewać jeszcze kilka minut często mieszając.
Dusić kilka minut w zależności od wielkości mięsa i ilości składników. Odstawić do pełnego dojścia smaków. Można podawać z młodymi ziemniakami z koperkiem i mizerią.
Jagodowa