Sposób przygotowania:
Danie jednogarnkowe z jajkiemETAP 1:
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy.
ETAP 2:
Cebulę obieramy i razem z porem drobno siekamy. Podsmażamy przez chwilę na oliwie. Wędlinę kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw, mieszamy.
ETAP 3:
Wsypujemy pieczarki.
ETAP 4:
Następnie dodajemy poszatkowaną kapustę. Przyprawiamy. Wszystko razem smażymy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając.
ETAP 5:
Na koniec dodajemy wcześniej ugotowany makaron. Mieszamy.
ETAP 6:
I dodajemy koncentrat pomidorowy oraz ketchup. Podgrzewamy przez chwilę.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Każde przekrawamy na pół. Danie wykładamy na talerz, układamy dwie połówki jajek i posypujemy posiekaną natką pietruszki.