Danie warzywne

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

bardzo kruche warzywa jako danie na obiad

Danie warzywne

Składniki:

Danie warzywne

 

  • 200 gram młodej marchewki
  • 150 gram miniaturowych kukurydzy w kolbkach
  • 200 gram młodej drobnej fasolki
  • 1/2 cytryny
  • śmietana do smaku
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Danie warzywne
Zagotowałam wodę. Wszystkie wymienione warzywa umyłam i obrałam. Marchewki pokroiłam na mniejsze porcje. Warzywa wrzuciłam do rondla,zalałam wrzątkiem i posoliłam.Gotowałam 4 minuty na słabiutkim ogniu aby warzywa były kruche potem.Odcedziłam z wody.Skropiłam sokiem z wyciśniętej cytryny.Dodałam sól i pieprz do smaku.Delikatnie wymieszałam.Tak przygotowane danie kładłam na talerzykach z dodatkiem śmietany do smaku.