Sposób przygotowania:
Daryjki-ciateczka z kleiku ryżowego.
1.Wszystkie suche produkty mieszam w wysokiej misce.
2.Dodaję jajka i tłuszcz i wyrabiam ciasto na jednolitą masę.
3.Formuję kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczam je i układam na blasze, na paierze.
4.Wstawiam na 25 minut do pieca rozgrzanego do 180 stopni.
Ciastka są tanie w przygotowaniu i w wersji z masłem są mięciutkie. W wersji z olejem są twardawe i bardziej przypominają „Pieguski”. Można je podawać nawet małym dzieciom.
2.Dodaję jajka i tłuszcz i wyrabiam ciasto na jednolitą masę.
3.Formuję kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczam je i układam na blasze, na paierze.
4.Wstawiam na 25 minut do pieca rozgrzanego do 180 stopni.
Ciastka są tanie w przygotowaniu i w wersji z masłem są mięciutkie. W wersji z olejem są twardawe i bardziej przypominają „Pieguski”. Można je podawać nawet małym dzieciom.