marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Delikatna czekoladowa pianka na słodko.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Czekoladę rozpuścić w rondlu,żelatynę w śmietanie,dodać czekoladę i skórkę pomarańczową.Masę ostudzić w foremkach. ochłodzić i udekorować.

Delikatna czekoladowa pianka na słodko.

Składniki:

Delikatna czekoladowa pianka na słodko.

 

  • 1 tabliczka czekolady,
  • 2 łyżki startej skórki pomarańczowej,
  • opakowanie śmietany,
  • 2 łyżeczki żelatyny.

Sposób przygotowania:

Delikatna czekoladowa pianka na słodko.
Pokruszoną czekoladę rozpuścić w rondelku,a żelatynę w śmietanie.Połączyć ze śmietaną czekoladę i dodać startą skórkę pomarańczowa.Masę przełożyć do dowolnych foremek na niecałe 2 godziny.Przed podaniem wyjąć z foremek i udekorować.

Tagi:

czekolada