Sposób przygotowania:
Delikatna pianka
Na dnie kwadratowej tortownicy (lub dużej okrągłej) ułożyć okrągłe biszkopty. Sok wyciśnięty z całej cytryny wymieszać z cukrem i 4 łyżkami wody. Połową nasączyć biszkopty. Galaretkę cytrynową i galaretkę z czarnej porzeczki rozpuścić w 3/4 szklanki wrzątku każdą, przestudzić. Mleko zagęszczane ubijać tak długo, aż zwiększy swoją objętość 3-krotnie. Podzielić je na 2 części. Do jednej dodać tężejącą galaretkę cytrynową, do drugiej z czarnej porzeczki,wymieszać. Na biszkopty wlewać na przemian obie masy, schłodzić w lodówce. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 2 szklankach wrzątku, przestudzić, wylać na piankę, schłodzić. Na galaretce rozłożyć podłużne biszkopty, nasączyć resztą soku z cytryny. Krem tiramisu przygotować na mleku wg przepisu na opakowaniu, rozłożyć na biszkoptach. Wierzch można polać polewą czekoladową.