Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Delikatne babeczki orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne babeczki dla dorosłych.

Delikatne babeczki orzechowe

Składniki:

Delikatne babeczki orzechowe

 

 

  • nadzienie
  • 4 białka
  • 2 czubate łyżki capuchinno orzechowego
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Delikatne babeczki orzechowe
Składniki na ciasto wyłożyć na stolnice i zagnieść do momentu gdy ciasto nie będzie się kleić do rak, foremki smarować margaryna i wylepiać foremki ciastem.
W trakcie wylepiania rozgrzewamy piekarnik do 180stopni, gdy wszystkie wylepimy wkładamy do piekarnika i podpiekamy do momentu gdy zaczyna odchodzić od foremek.
białka ubijamy na sztywna piane z dodatkiem soli, po ubiciu dodajemy kapuczino , dokładnie miksujemy i nakładamy po łyżce na każdą babeczkę.
Wkładamy do piekarnika na 15min rozgrzanego do 150sto.