alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Delikatne racuchy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Delikatne i smaczne,ulubione placki mojej córki.

Delikatne racuchy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Delikatne racuchy

 

 

Sposób przygotowania:

Delikatne racuchy
Masło roztopić i ostudzić.Jajka z cukrem zmiksować na puszystą masę.Dodać esencję waniliową,sól,mleko,zimne masło oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.Wszystko zmiksować na najwolniejszych obrotach i odstawić ciasto na 30 min.Smażyć racuchy na niewielkiej ilości oleju z dwóch stron.Podajemy w zależności od ulubionych dodatków-miód,cukier puder,truskawki itp.
Delikatne racuchy
gotowe ciasto odłożyć na 30 min żeby odpoczęło
Delikatne racuchy
smażymy na niewielkiej ilości oleju z dwóch stron

Tagi:

jajko jajka