dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1182]

Delikatny omlet

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Mój synuś zasmakował w tym omlecie i często go sporządzam rano na śniadanie. Jest bardzo dobry. Polecam.

Delikatny omlet

Składniki:

Delikatny omlet

 

Sposób przygotowania:

Delikatny omlet
Oddzielamy białka od żółtek. Do białęk dodajemy sól i ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy cukier i miksujemy. Następnie wlewamy wodę i mieszamy. Na koniec dodajemy roztrzepane żółtka i przesianą mąkę. Mieszamy.

Na rozgrzanym maśle smażymy na wolnym ogniu placek. Gdy się zarumieni lekko podważamy i przewracamy na drugą stronę. Smażymy na złoty kolor. Podajemy posypany cukrem pudrem.

Smacznego!

Tagi:

omlet