Sposób przygotowania:
Omlet z młodą kapustąEtap 1

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.
Etap 2

Kapustę poszatkować, dodać do kapusty, chwilę razem podsmażać. Do kapusty dodać 1/5 szklanki wody i trochę przyprawy uniwersalnej. Dusić pod przykryciem do miękkości.
Etap 3

2 jajka wbić do miseczki, rozmieszać, lekko doprawić solą i pieprzem.
Etap 4

Na patelni rozgrzać łyżeczkę masła, wylać na nią jajka. Omlet smażyć na małym ogniu nie mieszając. Jak jajka zaczną się ścinać, omlet delikatnie odwrócić na drugą stronę, dosmażyć. W ten sam sposób przygotować drugi omlet.
Etap 5

Na każdym omlecie ułożyć po trochu duszonej kapusty, zwinąć w rulon i podawać.