WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1596]

Deser agrestowo-truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosty, ale smaczny deser z niewielu składników o smaku agrestowo -truskawkowym, zrobiony w szklankach.

Deser agrestowo-truskawkowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser agrestowo-truskawkowy

 

  • 1 galaretka agrestowa
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 150ml śmietany 30%

Sposób przygotowania:

Deser agrestowo-truskawkowy

ETAP 1:

Galaretkę agrestowa rozpuścić w 400ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia. Przygotować 3 szklanki. Na dno każdej wlać po 50ml galaretki i odstawić do lodówki do stężenia.

Galaretkę truskawkową rozpuścić w 200ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia. Zimną śmietanę ubić na sztywno i połączyć z zimną galaretką truskawkową.

Do szklanek z zastygłą galaretką agrestowa nałożyć po warstwie śmietany. Gdy stężeje wylać znów po 50ml galaretki agrestowej. Schłodzić. Rozłożyć resztę śmietany.

Na wierzch wylać resztę galaretki agrestowej. Deser schłodzić w lodówce.

Deser agrestowo-truskawkowy
Pierwsza porcja kremu truskawkowego nałożona do szklanek
Deser agrestowo-truskawkowy
Ubita śmietana wymieszana z zimną galaretką truskawkową
Deser agrestowo-truskawkowy
Ubita na sztywno zimna śmietana kremówka.
Deser agrestowo-truskawkowy
Rozpuszczona w gorącej wodzie galaretka agrestowa