Sposób przygotowania:
Naleśniki z gruszkami i twarogiem
Mleko, olej rzepakowy, wodę gazowaną, mleko, cukier, cukier wanilinowy, sól, mąkę mikserem dokładnie wymieszać na dość lejące ciasto, zostawić na 30 minut, jeśli ciasto zbyt zgęstnieje to dolać ciut mleka z wodą gazowaną.
Patelnia do naleśników 22 cm, raz tylko przetrzeć ręcznikiem papierowym zmoczonym olejem rzepakowym, na bardzo rozgrzaną patelnię chochelką nalać porcję ciasta, smażyć na złocisto z każdej strony.
Gruszki pokroić w kostkę, wsypać do garnuszka, wlać wodę, sok z cytryny, cukier i gotować z 8 minut, wystudzić.
Każdy naleśnik posmarować twarogiem waniliowym, złożyć na "4", przed jedzeniem polać gruszką w syropie.
Patelnia do naleśników 22 cm, raz tylko przetrzeć ręcznikiem papierowym zmoczonym olejem rzepakowym, na bardzo rozgrzaną patelnię chochelką nalać porcję ciasta, smażyć na złocisto z każdej strony.
Gruszki pokroić w kostkę, wsypać do garnuszka, wlać wodę, sok z cytryny, cukier i gotować z 8 minut, wystudzić.
Każdy naleśnik posmarować twarogiem waniliowym, złożyć na "4", przed jedzeniem polać gruszką w syropie.