Sposób przygotowania:
Deser galaretkowy z masą budyniową
Galaretkę rozpuszczamy w 350 ml wrzątku i rozlewamy do czterech pucharków lub miseczek do deserów. Wstawiamy do lodówki do stężenia. W rondelku zagotowujemy 200 ml mleka, w pozostałych 50 ml rozpuszczamy budyń (z cukrem).
Wlewamy na mleko energicznie mieszając i gotujemy na wolnym ogniu przez chwilę. Zostawiamy do przestygnięcia, następnie dodajemy masło i ucieramy na puszysty krem. Wykładamy go na stężałe galaretki i ponownie wstawiamy do lodówki.
W tym czasie ubijamy śmietanę z cukrem pudrem na sztywno. Przekładamy ją do rękawa cukierniczego i wykładamy na wierzchu deseru tworząc różne wzorki.
Na sam koniec całość posypujemy kakao i desery są już gotowe do podania.
Wlewamy na mleko energicznie mieszając i gotujemy na wolnym ogniu przez chwilę. Zostawiamy do przestygnięcia, następnie dodajemy masło i ucieramy na puszysty krem. Wykładamy go na stężałe galaretki i ponownie wstawiamy do lodówki.
W tym czasie ubijamy śmietanę z cukrem pudrem na sztywno. Przekładamy ją do rękawa cukierniczego i wykładamy na wierzchu deseru tworząc różne wzorki.
Na sam koniec całość posypujemy kakao i desery są już gotowe do podania.