Sposób przygotowania:
Deser galaretkowy z owocami
Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Owoce myjemy i osuszamy. Od truskawek odcinamy szypułki. Wkładamy po jednej truskawce na dno pucharka. Potem wlewamy na nią po 2 łyżki galaretki cytrynowej i wstawiamy do lodówki.
Po stężeniu galaretki w pucharkach układamy obok truskawek po kilka sztuk borówek i wlewamy po kilka łyżek galaretki cytrynowej i wstawiamy do lodówki na 15 minut.
Galaretkę malinową rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do ostudzenia.
Wyjmujemy galaretki z lodówki i nalewamy na nie resztę galaretki cytrynowej, ponownie wstawiamy do lodówki na 30 minut. Potem na górze układamy po pół truskawki i po kilka sztuk borówek oraz zalewamy tężejącą malinową galaretką.
Gotowe desery wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Po stężeniu galaretki w pucharkach układamy obok truskawek po kilka sztuk borówek i wlewamy po kilka łyżek galaretki cytrynowej i wstawiamy do lodówki na 15 minut.
Galaretkę malinową rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do ostudzenia.
Wyjmujemy galaretki z lodówki i nalewamy na nie resztę galaretki cytrynowej, ponownie wstawiamy do lodówki na 30 minut. Potem na górze układamy po pół truskawki i po kilka sztuk borówek oraz zalewamy tężejącą malinową galaretką.
Gotowe desery wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.