Sposób przygotowania:
Deser bananowy z czarną porzeczką Di
Masa z bananów:
Ugotować budyń z mleka dodając 1 łyżkę cukru. Galaretkę w proszku wymieszać w jeszcze gorącym budyniu. Banany rozdrobnić blenderem, dodać do budyniu z galaretką i ponownie rozmieszać. 1/2 owocu odłożyć do dekoracji.
Na dnie szklanek umieścić ciastka i wypełnić je masą. Szklanki nie powinny być pełne. Masę z czarnej porzeczki delikatnie powpychać w deser.
Całość schłodzić w lodówce. Przed podaniem udekorować pozostałym podaniem oraz bitą śmietaną.
Ugotować budyń z mleka dodając 1 łyżkę cukru. Galaretkę w proszku wymieszać w jeszcze gorącym budyniu. Banany rozdrobnić blenderem, dodać do budyniu z galaretką i ponownie rozmieszać. 1/2 owocu odłożyć do dekoracji.
Na dnie szklanek umieścić ciastka i wypełnić je masą. Szklanki nie powinny być pełne. Masę z czarnej porzeczki delikatnie powpychać w deser.
Całość schłodzić w lodówce. Przed podaniem udekorować pozostałym podaniem oraz bitą śmietaną.
Masa porzeczkowa:
Czarną porzeczkę posypać cukrem i podusić widelcem. Masa nie powinna być gładka a jedynie chodzi, aby owoce puściły sok.