gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Deser brzoskwiniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Łatwy w przygotowaniu deser brzoskwiniowy polecam do popołudniowej kawki. Mojej rodzinie bardzo smakował.

Deser brzoskwiniowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser brzoskwiniowy

 

  • 2 galaretki brzoskwiniowe
  • 5 brzoskwiń
  • 200 ml śmietanki kremówki
  • 1 śmietan fix
  • 1 łyżka cukru

Sposób przygotowania:

Deser brzoskwiniowy
Jedną galaretkę rozpuszczamy w szklance wody i odstawiamy do przestygnięcia. Cztery brzoskwinie obieramy, wyciągamy pestki i mielimy na drobno w rozdrabniaczu. Zmielone brzoskwinie dodajemy do galaretki, mieszamy i gdy masa zacznie tężeć, to wylewamy ją do pucharków. Drugą galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu i gdy zacznie tężeć wylewamy na masę brzoskwiniową. Następnie śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru i śmietan fixu. Śmietanę wykładamy na galaretkę. Na koniec obieramy jedną brzoskwinię, kroimy w plasterki i układamy na śmietanie.
Deser brzoskwiniowy
Cztery brzoskwinie obieramy, wyciągamy pestki i mielimy na drobno w rozdrabniaczu.
Deser brzoskwiniowy
Zmielone brzoskwinie dodajemy do galaretki, mieszamy i gdy masa zacznie tężeć, to wylewamy ją do pucharków.
Deser brzoskwiniowy
Drugą galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu i gdy zacznie tężeć wylewamy na masę brzoskwiniową.
Deser brzoskwiniowy
Następnie śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru i śmietan fixu.