Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Deser budyniowy z musli i brzoskwinią

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Masz ochotę na budyń czekoladowy i brzoskwinie? Spróbuj!

Deser budyniowy z musli i brzoskwinią

Składniki:

Deser budyniowy z musli i brzoskwinią

 

  • budyń czekoladowy - opakowanie ulubionego na 0,5l mleka,
  • mleko 3,2% - 0,5l,
  • cukier - 2 łyżki (lub więcej do smaku),
  • masło - łyżeczka,
  • brzoskwinie z puszki - 3 polówki,
  • musli - 3 duże garści,

Sposób przygotowania:

Deser budyniowy z musli i brzoskwinią
Budyń przygotować wg przepisu na opakowaniu, w razie potrzeby dosłodzić do smaku. Polowe gorącego budyniu przelewamy do trzech pucharków, sypiemy warstwę musli, którą ponownie zalewamy budyniem. Wierzch dekorujemy pokrojonymi brzoskwiniami. Jest to porcja dla trzech osób. Latem, deser przed podaniem można schłodzić w lodówce.