Sposób przygotowania:
Deser budyniowy z pieczonym jabłkiem
1. Jabłka przekładam do naczynia żaroodpornego. Piekę około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzone jabłka delikatnie obieram i kroję w małą kostkę.
2. Z mleka odlewam 1/2 szklanki. Pozostałe mleko zagotowuję. W odlanym mleku mieszam budyń i cukier. Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję 2 minuty.
3. Na dno miseczek lub pucharków wrzucam część pokrojonego jabłka. Następnie wlewam budyń. Na wierzchu układam pozostałe jabłko. Deser dodatkowo posypuję pokruszonymi waflami ryżowymi.
2. Z mleka odlewam 1/2 szklanki. Pozostałe mleko zagotowuję. W odlanym mleku mieszam budyń i cukier. Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję 2 minuty.
3. Na dno miseczek lub pucharków wrzucam część pokrojonego jabłka. Następnie wlewam budyń. Na wierzchu układam pozostałe jabłko. Deser dodatkowo posypuję pokruszonymi waflami ryżowymi.