slodkieokruszki

slodkieokruszki

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 111]

Deser chia z kawą zbożową

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Prosty do przygotowania, lekki deser chia z kawą zbożową. Zamiast zbóż ekspandowanych możecie go podać ze świeżymi owocami. Spróbujcie.

Deser chia z kawą zbożową

Składniki:

Deser chia z kawą zbożową

 

  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 czubata łyżeczka kawy zbożowej
  • do smaku - miód, syrop ryżowy, syrop z agawy itd
  • 1/2 łyżki nasion chia
  • miks ziaren zbóż ekspandowanych lub świeże owoce

Sposób przygotowania:

Deser chia z kawą zbożową
Do miseczki przekładam cały jogurt naturalny (zimny), dodaję nasiona chia i czubatą łyżeczkę kawy zbożowej. Całość dokładnie mieszam. Deser można dosłodzić miodem, syropem ryżowym, syropem z agawy itd (znów należy całość wymieszać). Całość przekładam do szklanki i posypuję po wierzchu miksem ziaren ekspandowanych (deser można również podać ze świeżymi owocami). Podaję od razu. Smacznego.

Tagi:

deser chia