Sposób przygotowania:
Deser chia z borówką amerykańską i malinami
Nasiona chia wymieszać z mlekiem kokosowym i odstawić do lodówki do napęcznienia. Dosłodzić do smaku cukrem pudrem lub innym słodziwem np. miodem, stewią, ksylitolem.
Garść borówek odłożyć do przybrania. Pozostałe borówki i maliny zmiksować w oddzielnych naczyniach, w razie potrzeby dosłodzić.
Migdały i orzechy posiekać.
W szklankach ułożyć warstwami: zmiksowane borówki – chia z mlekiem – zmiksowane maliny.
Wierzch deseru posypać posiekanymi migdałami i orzechami, oraz odłożonymi wcześniej borówkami. Przybrać listkiem mięty.
Garść borówek odłożyć do przybrania. Pozostałe borówki i maliny zmiksować w oddzielnych naczyniach, w razie potrzeby dosłodzić.
Migdały i orzechy posiekać.
W szklankach ułożyć warstwami: zmiksowane borówki – chia z mlekiem – zmiksowane maliny.
Wierzch deseru posypać posiekanymi migdałami i orzechami, oraz odłożonymi wcześniej borówkami. Przybrać listkiem mięty.