Sposób przygotowania:
Chipsy ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim
1) Ziemniaki dokładnie obieramy, wkładamy do miski i zalewamy wodą.
2) Wyjmujemy ziemniaki z wody na ręcznik papierowy.
3) Ziemniaki kroimy w cienkie plasterki - dzięki temu nasze chipsy po usmażeniu będą chrupiące i mięciutkie w środku.
4) Plasterki ziemniaków przyprawiamy pieprzem ognistym, solą himalajską ziołową i czosnkiem niedźwiedzim.
5) Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy plasterki ziemniaków (olej musi być dobrze rozgrzany, żeby chipsy nie wchłaniały za dużo tłuszczu).
6) Usmażone chipsy przekładamy na ręcznik kuchenny i podajemy.
2) Wyjmujemy ziemniaki z wody na ręcznik papierowy.
3) Ziemniaki kroimy w cienkie plasterki - dzięki temu nasze chipsy po usmażeniu będą chrupiące i mięciutkie w środku.
4) Plasterki ziemniaków przyprawiamy pieprzem ognistym, solą himalajską ziołową i czosnkiem niedźwiedzim.
5) Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy plasterki ziemniaków (olej musi być dobrze rozgrzany, żeby chipsy nie wchłaniały za dużo tłuszczu).
6) Usmażone chipsy przekładamy na ręcznik kuchenny i podajemy.