Sposób przygotowania:
Szynka z mozzarellą
Serek wyjąć z opakowania i odsączyć z zalewy. Pokroić na 10 mniejszych plasterków.
Szynkę wyłożyć na stół. Na każdą dać jeden plasterek serka mozzarella. Przyprawić każdy szczyptą soli i pieprzu. Lekko zawinąć, obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej z obu stron.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron do zrumienienia panierki. Podawać ciepłe.
Smacznego!
Szynkę wyłożyć na stół. Na każdą dać jeden plasterek serka mozzarella. Przyprawić każdy szczyptą soli i pieprzu. Lekko zawinąć, obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej z obu stron.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron do zrumienienia panierki. Podawać ciepłe.
Smacznego!
tumilek
gosia47-47
bardzo się cieszę :D u mnie też zeszły szybciutko :D zrobiłam na majówkę i skończyły się zanim zaczęliśmy spotkanie :D a najlepsze, że wszyscy myśleli, że to mięso z kurczaka :D