Sposób przygotowania:
Deser czekoladowo - kokosowy
W garnuszku zagotować 1,5 szklanki wody, a następnie dodać do niej mleko skondensowane oraz cukier wanilinowy. Gorzką czekoladę drobno posiekać i dodać do gotujących się składników. Wszystko razem podgrzewać na niedużym ogniu, do czasu, aż czekolada całkowicie rozpuści się. Żółtko ubić na pianę, a w następnej kolejności dodać do poprzednich składników. Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać. Żelatynę rozpuścić w trzech łyżkach zimnej, przegotowanej wody, a później dodać ją do reszty składników. Wszystko razem bardzo dobrze wymieszać, a następnie wsadzić do lodówki. Białą czekoladę rozpuścić na niewielkim ogniu, a następnie dodać do tego pół szklanki śmietany oraz likier kokosowy i całość dobrze wymieszać. Po wyjęciu deseru z lodówki polać go sosem, a następnie posypać wiórkami kokosowymi.